Mould flow analysis

Open zorgeloos de deur naar een betrouwbare realisatie van uw productontwerp.

QoCreators is uw partner voor kwalitatief hoogstaande, Chinese productie. U kunt de gehele productiesupervisie met een gerust hart overlaten aan ons ervaren team. Een mould flow analysis is vanzelfsprekend onderdeel van het kunststof spuitgietproces waarmee wij uw ontwerp realiseren.

Heeft u uw zelfontworpen product binnenkort in handen? Professionele Chinese productie start bij QoCreators.

Waarom mould flow analysis? Voor- en nadelen van mould flow analysis

Direct inzicht in de bruikbaarheid van uw ontwerp

Zekerheid over uw ontwerp voordat u een kostbare malinvestering doet

Professionele productiestart die een kwalitatief hoogstaand eindproduct garandeert

Waarborgt de kwaliteit van het eindproduct, maar neemt wel tijd in beslag

Trofee logo

25 jaar Ervaring met productontwikkeling

Low-volume High-mix productie

Fabriek logo

Flexibel op- en afschalen in montage

Certificaat logo

Kwaliteitsbeheer ISO 9001:2000, ISO 13485

Assemblage in eigen beheer (IP-bescherming)

Uw ontwerp zorgeloos produceren in China?

Uw kunststofproductontwerp is gereed. Nu zoekt u een partner die u helpt uw ontwerp tastbaar te maken: het is tijd om uw product door middel van kunststof spuitgieten in serieproductie te brengen

QoCreators is gespecialiseerd in het uitzetten en overzien van productie-opdrachten in China. U heeft via uw contactpersoon van QoCreators toegang tot betrouwbare Chinese productiefaciliteiten die uw ontwerp produceren.

De voordelen van uw product in productie brengen met de hulp van QoCreators? U beschikt over:

 • Een bewezen betrouwbare productiefaciliteit;
 • Een Nederlandse contactpersoon voor al uw productievragen;
 • De garantie dat uw product probleemloos en foutloos van de band rolt onder professionele productiesupervisie.

Kortom: kiest u voor QoCreators, dan legt u de gehele productie van uw ontwerp, inclusief de facilitaire vraagstukken wat betreft verpakking en transport, bij een ervaren productiepartner neer.

Het enige wat u hoeft te doen? Uw ontwerp met ons delen (nadat wij een geheimhoudingsverklaring hebben getekend) en uw productiewensen aan ons doorgeven.

Waarom een mould flow analysis door QoCreators? 3 goede redenen

Uw productie van A tot Z uitbesteed aan professionals.

QoCreators verzorgt uw productie van prototype tot en met assemblage, verpakking en verscheping. U bent dus geen tijd kwijt aan productietechnische vraagstukken.

Uw ontwerp is beschermd en de kans op illegale kopieën is klein.

QoCreators tekent altijd een geheimhoudingsverklaring voordat u uw ontwerp deelt. Ook hebben wij assemblagefaciliteiten in eigen beheer. Zo gaan wij illegale kopieën van uw ontwerp actief tegen.

Geen moeilijke productietechnische vraagstukken in uw mail.

U geeft alle facilitaire vraagstukken van uw producent uit handen aan een productiesupervisor met meer dan 25 jaar ervaring.

QoCreators produceert ontwerpen voor deze branches

U kunt bij QoCreators terecht met ieder industrieel productievraagstuk. In de ruim 25 jaar dat wij actief zijn, hielpen wij al duizenden klanten zoals u om hun ontwerp te realiseren

Bent u actief in een van de volgende branches, dan kiest u met QoCreators voor een partner met jarenlange praktische ervaring in de productie van one-of-a-kind ontwerpen:

 • Industriële verlichting
 • Medische producten
 • Duurzame energie
 • Industrie algemeen

Al onze diensten op een rij

Een mould flow analysis is onderdeel van kunststof spuitgieten. Naast kunststof spuitgieten kunt u bij QoCreators ook terecht voor:

 • Low-volume / High-mix productie
 • Machinale bewerkingen
 • Metaal en aluminium gieten
 • Kunststof spuitgieten
 • Kunststof extrusie
 • Buigen
 • Lassen
 • Stansen
 • Dieptrekken
 • Lasersnijden
 • Thermoforming
 • Diverse methoden voor oppervlaktebehandeling
 • Kwaliteitscontrole van halffabricaten en eindproducten
 • Testen en verifiëren

Van ontwerp naar productie met QoCreators: 6 stappen

U samen met QoCreators

Tekenen geheimhoudingsverklaring, waarna u uw ontwerp deelt

QoCreators

Wij vragen de mogelijkheden en kosten op bij ten minste 3 suppliers

QoCreators

Wij controleren uw ontwerp op maakbaarheid

QoCreators

Wij laten een prototype produceren van uw ontwerp

QoCreators

Na uw goedkeuring van het prototype starten wij de serieproductie

QoCreators

Wij controleren de kwaliteit, assembleren indien nodig, en verschepen

SGL System

“Door de samenwerking met QoCreators zijn we in staat om meerdere nieuwe producten tegelijk te ontwikkelen.”

Door de samenwerking met QoCreators zijn wij in staat om meerdere nieuwe producten tegelijk te ontwikkelen. De oplossingsgerichte en efficiënte werkwijze zorgt dat wij onze klanten op tijd en met hoogwaardige producten kunnen beleveren.

Meer lezen

UV Smart

“Dankzij QoCreators konden we in korte tijd aan de enorme vraag naar onze producten voldoen.”

QoCreators heeft ervoor gezorgd dat we binnen 6 maanden onze behuizing, die bestaat uit zowel kunststof als aluminium gietdelen, op tijd in Nederland ontvangen hadden en dat deze onderdelen perfect op elkaar aansloten. Dat is het grote voordeel van een partij die de verantwoordelijkheid neemt over meerdere productieprocessen en ook lokaal de eigen taal spreekt zodat zowel de planning als de kwaliteit goed op elkaar afgestemd zijn.

Meer lezen

Greep uit onze klanten

QoCreators realiseert Innovatieve producten

Dit zijn enkele van de organisaties in ons netwerk.

FAQ

Een mould flow analysis, ook wel bekend als mold flow analysis of onder de Nederlandse term spuitgietsimulatie, is een analyse die gedaan wordt door middel van geavanceerde software. Die analyse voorspelt hoe vloeibare, verhitte kunststof zich zal gedragen in een bepaald soort mal tijdens een kunststof spuitgietproces.

Een mould flow analysis is een voorbereidende stap in het kunststof spuitgietproces. Voordat er daadwerkelijk een kostbare mould voor spuitgieten wordt vervaardigd, wordt het mould design softwarematig getest. Er wordt een simulatie gemaakt van hoe de vloeibare kunststof in de ontworpen mould zal reageren tijdens het inspuiten, uitharden en uitwerpen, en hoe stevig het eindproduct uiteindelijk wordt.

Door vooraf een mould flow analysis uit te voeren, hoeft een ontworpen mal nog niet vervaardigd te worden, maar kan het ontwerp wel al getest worden. Een mal vervaardigen voor kunststof spuitgieten is namelijk een kostbare aangelegenheid.

Dankzij een mould flow analysis kan zeker gesteld worden dat de mal die uiteindelijk gemaakt wordt en die de basis vormt voor een gehele serieproductie, kwalitatief hoogstaande en bruikbare eindproducten oplevert.

Over de kosten van een mould flow analysis informeren wij u graag op basis van uw specifieke wensen. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Een mould flow analysis is altijd een onderdeel van onze dienstverlening op het gebied van kunststof spuitgieten. Een mould flow analysis is dus niet als losse dienst beschikbaar.

Kiest u ervoor uw kunststof spuitgietproject aan te gaan met QoCreators, dan testen wij uw productontwerp uitvoerig voordat wij overgaan tot productie. Binnen dit teststadium stellen wij zeker dat uw productontwerp praktisch uitvoerbaar is en een goed en bruikbaar eindproduct oplevert. Een mould flow analysis is daarom altijd onderdeel van dit teststadium. Als hieruit blijkt dat de matrijs niet op de juiste manier vult, dan is een aanpassing aan het matrijsontwerp nodig, bijvoorbeeld een toevoeging van een extra aanspuitneus.

Uw zelfontworpen product in de verkoop? Start hier.